Czosnek obrać i przełożyć do rondelka. Dodać pieprz, rozmaryn i tymianek. Zalać oliwą. Posolić i podgrzewać na wolnym ogniu przez minimum 40 minut (do godziny).
Przełożyć do słoiczków. Zalać gorącą oliwą. Zakręcić. Po wystudzeniu przechowywać w lodówce.
Jeśli zostanie nam trochę oliwy to warto przelać ją do butelki i używać w kuchni jako oliwy smakowej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Upieczenie chleba wcale nie jest trudne – wystarczy dobry przepis!...
Sfermentowana herbata o prozdrowotnych właściwościach!
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...
Mięso umyć i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać i pokroić drobniutko. ...
Smażone w jajku;-)