Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Babeczki truskawkowe

Opis przygotowania

Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Wymieszać z serkiem i 1/3 żelatyny.

Masę truskawkową połączyć z pozostałą żelatyną. Połowę wylać do foremek na babeczki, odstawić do wystudzenia. Przykryć masą serową i zostawić w lodówce - najlepiej na całą noc. Podawać udekorowane miętą i truskawkami.

Zamiast kilku babeczek można zrobić jedną dużą babę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 131
Ewa gotuje - odc. nr 131

Pulpeciki z cielęciny z sosem koperkowym, babka truskawkowa na zimno z...

 

Podobne przepisy

Kawowe ptasie mleczko

Mleko i śmietanę połączyć, zagotować na małym ogniu. Czekoladę rozpuścić (najlepiej w ...

Babeczki czekoladowe

Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę...

Piramida limonkowa

Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywno. Utrwalić cukrem - miks ...

Mus czekoladowy z chili

W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia...

Wróć do listy przepisów