Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałożyć do pucharków. Zalać jogurtem (np. brzoskwiniowym i truskawkowym). Uprażone orzechy włoskie i laskowe, sezam, pestki dyni, ziarna słonecznika i migdały (bez skórki) zmiksować „na kruszonkę”, lub posiekać, i taką posypką udekorować deser.
Orzechy najlepiej prażą się w piekarniku (2-5 min., 200 st. C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek „młodzieżowy”. Rozpoczynamy program przy wózku z hot-dogami…,...
Dno foremki (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. C, od ...
Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Masę herbatnikową nałożyć do ...
Zaskakujące ciasto pełne maku...
Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać mąkę...