Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zakwas na żurek

Opis przygotowania

Płatki wsypać do litrowego słoika. Dorzucić czosnek, liście laurowe i ziele angielskie. Zalać letnią wodą. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 4-5 dni.

Dokładnie w ten sam sposób można przygotowac zakwas żytni, zastępując płatki owsiane mąką żytnią.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 415
Ewa gotuje - odc. nr 415

Tydzień przed Wielkanocą Ewa zacznie przygotowania do świąt. Zrobi aromatyczną...

 

Podobne przepisy

Zupa z bakłażanem i pomidorami

Jesienna jarzynówka!

Rozgrzewający krem z marchewki

Na suchą patelnię wsypać pestki dyni i uprażyć na złoty kolor (tak samo można uprażyć ...

Żurek w kociołku

Na boczku i frankfurterkach;-)

Wróć do listy przepisów