Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gruszki w syropie

Opis przygotowania

Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na ćwiartki i obgotować w syropie cukrowym. Przełożyć do słoików. Dorzucić korę cynamonu, goździki i wanilię. Syrop ponownie zagotować i zalać owoce. Słoiki zakręcić i odwrócić do góry dnem. Można zapasteryzować.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 406
Ewa gotuje - odc. nr 406

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z domowymi kluseczkami...

 

Podobne przepisy

Nugat orzechowy

Lekki deser na malinowym lustrze...

Sernik z jabłkami

Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło. Wysiekać. Dodać ...

Torcik z powidłami

Zdobiony płatkami migdałów i czekoladą!

Tiramisu w pucharku

Włoska klasyka!

Wróć do listy przepisów