
Szpinak umyć i osuszyć. Odci±ć łodyżki, przełożyć do robota. Wlać oliwę, sok z cytryny i mleko. Posłodzić ksylitolem. Dodać proszek do pieczenia i m±kę. Wybić żółtko i zmiksować.
Białko posolić i ubić trzepaczk±. Wymieszać z mas± szpinakow±. Porcjami wlać do rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy. Upiec gofry. Lekko wystudzić na kratce.
Podawać z serkiem kozim, plastrami awokado (skropić sokiem z cytryny i oliw±) oraz koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaskoczy widzów nietypowym wykorzystaniem popularnych w naszej...
Wiejska zapiekanka z Wielkiej Brytanii...
Karmelizowana cebula i majonez z rukol±...
Zakwas można przechowywać w lodówce. Trzeba jednak pamiętać, by wyj±ć go z chłodu na minimum 2 godziny przed zrobieniem ciasta...
Brazylijska miska pełna jagód!