Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cebula w occie jabłkowym

Opis przygotowania

Cebulę obrać i pokroić w talarki. Włożyć do wyparzonych słoików razem z kilkoma ziarnami ziela angielskiego, liśćmi laurowymi, czosnkiem i kawałkami chrzanu. Zalać przegotowaną i lekko wystudzoną marynatą. Zakręcić i odstawić na kilka dni (można zapasteryzować). Przechowywać w chłodzie (w lodówce lub piwnicy).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 403
Ewa gotuje - odc. nr 403

Po kilku tygodniach spędzonych w Beskidach Ewa wróci do kuchni w Krakowie....

 

Podobne przepisy

Miodowe ogórki małosolne

Dodatek do mięs lub sałatek...

Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami

Dobry też na ciepło lub jako... koktajl!

Warzywa na parze

Warzywa podzielić na mniejsze kawałki i ugotować na parze...

Sałata z sosem jogurtowym

Świetna do potraw z rusztu!

Wróć do listy przepisów