Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto z jabłkami w pianie

Opis przygotowania

M±kę przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło. Posolić, dodać połowę ksylitolu i posiekać.

Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wybić żółtka. Wymieszać nożem, następnie wyrobić ciasto. Włożyć do zamykanego pojemnika i na 30 minut wstawić do lodówki.

Jabłka pokroić w kostkę, gniazda nasienne usun±ć. Wsypać m±kę ziemniaczan±. Wymieszać.

Białka ubić na sztywno ze szczypt± soli. Dosypać resztę ksylitolu. Delikatnie zmiksować.

Zimne ciasto zagnie¶ć i rozwałkować. Przełożyć do foremki wy¶cielonej papierem do pieczenia, wysmarowanej masłem i wysypanej bułk± tart±. Nakłuć widelcem.

Do jabłek dodać pianę. Wymieszać i przełożyć na ciasto. Wyrównać. Posypać płatkami migdałów.

Wstawić na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 399
Ewa gotuje - odc. nr 399

Cwibak na słono – czemu nie! Kolejny odcinek „Ewa gotuje“...

 

Podobne przepisy

Apfelstrudel

Najlepszy w całym Cesarstwie był ponoć w restauracji dworcowej prowadzonej przez rodziców Billy Wildera w Suchej koło Żywca;-)

Ptysie z kremem i wi¶niami

Nadzienie narodowe - białe i czerwone!

Keks

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, sól i skórkę z cytryny. M±kę ...

Kruche ciasteczka

M±kę przesiać na stolnicę, posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier, wymieszać, zrobić ...

Wróć do listy przepisów