
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i posiekać.
Z awokado usunąć pestkę (naciąć dookoła niej, oddzielić połowę owocu, wbić nóż, przekręcić i wyjąć). Miąższ wydobyć łyżką i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać z jajkami. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
Wlać oliwę, dodać majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić listki kolendry. Wymieszać.
Podawać do pieczywa.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
To już czterechsetny, jubileuszowy odcinek „Ewa gotuje“! A...
Ogórka umyć, ale nie obierać! Zetrzeć na grubej tarce, posolić i zostawić na parę min ...
Na wątróbce indyczej i mięsie z rosołu;-)
Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...
Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i zmiksować n ...