Masło przełożyć do rondelka, roztopić, lekko przypalić i odstawić.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Porcjami wmieszać cukier puder. Wsypać mąkę tortową i migdałową (jeśli nie uda się jej kupić, wystarczy obrać i drobno zmielić migdały). Wlać przestudzone masło i zmiksować na niskich obrotach.
Foremki na babeczki wyłożyć papilotkami. Do każdej dać trochę jagód. Wlać ciasto (do 2/3 wysokości).
Piec przez ok. 30 minut w temp. 180 st. C (do suchego patyczka).
Po wyjęciu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Skończyły się wakacje, dzieciaki wracają do szkoły, a ja zapraszam na premierowe...
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę...
Z arbuzem i ananasem...
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...
Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódką, zakręcić i schować do lodówki na całą noc...