Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Karmelizowana cytryna

Opis przygotowania

Cukier roztopić na patelni. Gdy popłynie umieścić w nim pokrojoną w plastry cytrynę i usmażyć z obu stron. Przełożyć na papier do pieczenia i poczekać, aż zastygnie. Używać do dekoracji deserów.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 440
Ewa gotuje - odc. nr 440

Niecały tydzień przed Bożym Narodzeniem Ewa przygotuje potrawy wigilijne....

 

Podobne przepisy

Tort czekoladowo-kawowy

Mamy 200 odcinków - musi być tort!

Miodownik

Ciasto z miodem i orzechami;-)

Tort makowy z brzoskwiniami

Z kremem waniliowym!

Sernik z ziemniakami

Ser i kartofle - niezwykłe połączenie;-)

Wróć do listy przepisów