Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Makaron z sosem pomidorowym

Opis przygotowania

Oliwę wlać na rozgrzaną patelnię, wrzucić pokrojony na plasterki czosnek. Podsmażyć, uważając, by się nie przypalił. Wlać sos pomidorowy, przyprawić roztartą w dłoniach bazylią. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Makaron ugotować al dente. Odcedzić i przełożyć do sosu. Skropić odrobiną oliwy. Delikatnie wymieszać i od razu podawać. Posypać startym serem, udekorować listkami bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 303
Ewa gotuje - odc. nr 303

Kuchnia włoska uznawana jest za jedną z najbardziej zmysłowych na świecie,...

 

Podobne przepisy

Modry bigos

Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!

Pierogi ze szpinakiem

Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...

Sztufada

Świąteczna wołowina faszerowana spyrką;-)

Gęsie udka w sosie śliwkowym

Z sokiem jabłkowym i sosem sojowym...

Wróć do listy przepisów