
Oliwę wlać na rozgrzaną patelnię, wrzucić pokrojony na plasterki czosnek. Podsmażyć, uważając, by się nie przypalił. Wlać sos pomidorowy, przyprawić roztartą w dłoniach bazylią. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować al dente. Odcedzić i przełożyć do sosu. Skropić odrobiną oliwy. Delikatnie wymieszać i od razu podawać. Posypać startym serem, udekorować listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kuchnia włoska uznawana jest za jedną z najbardziej zmysłowych na świecie,...
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać smalec...
Nóżki oprószyć solą. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem...
Znamy je jako "dewolaje"...
Mięso drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę, dodać jajko, musztardę, sparzoną ...