Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Eskalopki z boczniaków

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Wsypać mąkę. Porcjami wlewać mleko i miksować. Pod koniec posolić. Odstawić na ½ godziny.

Boczniaki opłukać i osuszyć. Można przyciąć ogonki – w taki sposób, aby kapelusze były płaskie. Zanurzyć w cieście i usmażyć z obu stron na złoty kolor – na klarowanym maśle. Odsączyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych.

Podawać z ziemniakami z wody (z koperkiem) i marchewką z groszkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 446
Ewa gotuje - odc. nr 446

Kwiecień plecień, więc w kuchni Ewy też będzie delikatny misz-masz. Gotowanie...

 

Podobne przepisy

Makrela na wieszaku

Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem...

Pstrąg na sposób morski

Zacząć od przygotowania solnej kołderki. Białka oddzielić od żółtek i lekko rozbić w ...

Karkówka z kapustą i ananasem

Niezwykle smaczna i prosta w przygotowaniu!

Wiener Schnitzel

Kulinarny symbol austriackiej stolicy;-)

Wróć do listy przepisów