Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa misoshiru

Opis przygotowania

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu, zalać wodą i gotować na małym ogniu przez 1 ½ godziny. Po tym czasie wyjąć jarzyny i wodorost, a do zupy dodać pastę miso, sos sojowy oraz cukier. Wymieszać.

Podawać z namoczonymi w zimnej wodzie glonami wakame, tofu i posiekaną dymką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 301
Ewa gotuje - odc. nr 301

Kolejny odcinek inspirowany będzie kuchnią japońską. Gotowanie rozpocznie...

 

Podobne przepisy

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Marynowany imbir

Znakomity dodatek do sushi, ale nie tylko;-)

Zupa z kaszą jaglaną

Na wywarze z indyka...

Warzywa na parze

Warzywa podzielić na mniejsze kawałki i ugotować na parze...

Wróć do listy przepisów