Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera. Dodać czosnek. Zmielić. Posolić, dorzucić rukolę i bazylię. Zmiksować. Wlać oliwę i wymieszać na wolnych obrotach.
Jeśli pesto chcemy dłużej przechowywać, trzeba przełożyć je do zamykanego naczynia, zalać oliwą, przykryć i włożyć do lodówki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę borówkową. Będzie też makaron z indykiem,...
Naszpikowany warzywami keks w wersji wytrawnej;-)
Sery ułożyć na folii aluminiowej (każdy na oddzielnym kawałku), uformować „kosz ...
Cukier puder połączyć z cynamonem. Jabłka obrać, pozbawić ogonków i szypułek, pokroić ...
Ziemniaki upiec w żarze w kominku (20-25 minut). Podawać z masłem, odrobiną soli i kw ...