Cebulę pokroić w półplasterki. Masło roztopić w garnku, wrzucić posiekaną cebulę i smażyć tak długo, aż się skarmelizuje (powinna lekko zbrązowieć).
Wlać wino i brandy. Wymieszać i gotować przez chwilę, by alkohol zaczął parować.
Zalać bulionem, przyprawić solą i pieprzem, wrzucić listki tymianku, wymieszać, przykryć i gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut.
Podawać w miseczkach z grzanką (zapieczoną z serem żółtym, np. gruyère). Udekorować gałązkami tymianku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wielu uważa, iż kuchnia francuska jest najlepsza na świecie. I dałoby się...
Tradycyjna potrawa z Podhala zagęszczona zasmażką na słoninie!
Botwinka na zimno;-)
Gra w kolory;-)
Pożywna zupa szwajcarskich górali!