Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chrupiące batoniki

Opis przygotowania

Ziarna słonecznika wsypać na patelnię. Uprażyć. Dodać masło. Wlać miód. Wymieszać. Wsypać cukier waniliowy, posiekane orzechy, trochę żurawiny, rodzynków i wiśni oraz wiórki kokosowe. Wymieszać, zdjąć z kuchenki i wsypać płatki. Jeszcze raz dokładnie wymieszać.

Gotową masę przełożyć na półmisek lub płaski talerz, wyłożony pergaminem lub folią spożywczą. Ubić i docisnąć (można użyć małego wałka). Zostawić do wystudzenia.

Nad gorącą kąpielą wodną rozpuścić czekoladę. Udekorować wystudzoną masę. Gdy czekolada zastygnie, pokroić na kawałki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 271
Ewa gotuje - odc. nr 271

Są tacy, którzy na rowerze jeżdżą przez cały rok. Ewa Wachowicz woli jednak,...

 

Podobne przepisy

Placek tarty

Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...

Pucharek z awokado

Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Miąższ z awokado wydrążyć i rozgnie ...

Grillowane brzoskwinie z kremem mascarpone

Z truskawkami i prażonymi płatkami migdałów!

Róże karnawałowe

Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...

Wróć do listy przepisów