Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa oliwkowa z ziemniakami

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do gorącego wywaru, przyprawić majerankiem i tymiankiem, ugotować.

Dodać oliwki, posiekaną papryczkę chili oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować pod przykryciem przez mniej więcej 5 minut, po czym zmiksować. Przyprawić do smaku solą.

Podawać z kleksem śmietany i oliwkami czarnymi, pokrojonymi w plastry. Skropić oliwą. Można udekorować świeżym tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 243
Ewa gotuje - odc. nr 243

Tym razem Ewa zaprosi na potrawy z dodatkiem oliwek. Zacznie od szybkiej...

 

Podobne przepisy

Krem dyniowy z masłem orzechowym

Zupa z dyni o smaku... orzechów! Czemu nie;-)

Kartoflanka z kiszoną kapustą

Warzywa obrać, zalać wodą. Dodać cebulę opieczoną na ruszcie lub patelni (bez tłuszcz ...

Brokułowy krem z migdałami i bryndzą

Brokuły umyć, różyczki odciąć. Łodygi obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wrzucić d ...

Zielony barszcz ukraiński

Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...

Wróć do listy przepisów