Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka wiosenna

Opis przygotowania

Do szklanej miski przełożyć poszatkowaną kapustę pekińską. Na kapuście ułożyć warstwami pokrojone w kostkę pomidory, drobno posiekaną cebulę i pokrojonego w kostkę ogórka. Posypać posiekanym szczypiorem. Przyprawić solą i pieprzem. Kolejna warstwa to ugotowane na twardo i pokrojone na plastry jajka. Na jaja nałożyć majonez. Na samym końcu zetrzeć ser żółty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 218
Ewa gotuje - odc. nr 218

Ostatnio w naszych mediach sporo było hałasu w związku z wędzeniem wędlin....

 

Podobne przepisy

Krem paryski

Francuska... kartoflanka? O nie - to coś wykwintnego!

Knedle z kapustą i morelami

A do tego konfitura z cebuli;-)

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)

Domowy ajvar

Przysmak z Bałkanów!

Wróć do listy przepisów