Jabłka obrać, przekroić na pół. Wykroić gniazda nasienne. Z wody i cukru ugotować syrop, dodać goździki i cynamon.
Do wrzącego syropu włożyć jabłka i gotować na wolnym ogniu – mają być szkliste, lecz nie wolno ich rozgotować. Wyjąć na talerz, przestudzić.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed Bożym Narodzeniem w programie nie może zabraknąć świątecznej atmosfery!...
Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyciśnięte połówki, przeciętą wzdłuż n ...
W małej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...
W mikserze utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym - na puszystą, białą masę ...