Liście sałaty porwać do miski. Na sałacie, na środku, ułożyć cząstki pomidorów. Dookoła rozłożyć ogórki, pokrojone w dość dużą kostkę. Na pomidorach położyć cząstki łososia, na łososia dać kukurydzę.
Wokół ryby i kukurydzy zrobić wianuszek z pokrojonej w piórka cebuli, na brzegu ułożyć marchewkę, startą na tarce jarzynowej.
Całość udekorować oliwkami, skropić octem i oliwą, przyprawić odrobiną soli.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W "Ewa gotuje" ciąg dalszy kuchni hiszpańskiej. Tym razem Ewa Wachowicz...
Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem ...
Sałaty umyć i osuszyć. Poszarpać do miski. Polać sosem przyrządzonym z wody, soku z c ...
Rukolę opłukać, osuszyć, odciąć twarde końce, porwać na kawałki. Pomidory osączyć z o ...
Z warzywami z rusztu!