Awokado rozkroić, usunąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ i pokroić na drobne kawałki. Przełożyć do miski, skropić sokiem z limonki. Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę, z chili usunąć pestki, dodać do awokado i wymieszać. Przyprawić solą do smaku, skropić oliwą i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć do „miseczek”, które powstały po wydrążeniu miąższu z awokado.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje meksykańską tortillę...
Ser przetrzeć przez sito, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę i obie pa ...
Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa...
Wytrawne babeczki z boczkiem...
Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliwą, po czym zmi ...