Czekoladę z masłem roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Jajka ubić, dodać cukier i mąkę.
Do ubitej masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę, po czym dodać lekko przesiekane orzechy.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20-30 minut, w zależności od tego, jak bardzo „zakalcowate” ciasto chce się uzyskać (zdecydowanie lepsze jest właśnie to bardziej mokre i ciężkie).
Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem (można użyć do tego gotowych szablonów lub samemu przygotować ulubioną wycinankę). Podawać z lodami waniliowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Majowa aura sprzyja imprezowaniu na świeżym powietrzu. Dlatego dziś Ewa...
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wysiekać z zimnym ...
Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...
Mąkę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnieść. Zawinąć w folię ...
Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódką, zakręcić i schować do lodówki na całą noc...