Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojony czosnek, liście laurowe i ziele angielskie, marchewkę i pietruszkę starte na tarce o grubych oczkach oraz cebulę pokrojoną w półtalarki. Przyprawić solą i pieprzem. Dolać ocet winny i oliwę. Dokładnie wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na minimum 3 dni.
\r\n
Po tym czasie wyjąć z marynaty, nabić na szpadki i upiec na grillu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz powraca na Wasze ekrany po wakacyjnej przerwie. W tym odcinku...
Cebulę obrać i pokroić w talarki, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego...
Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...
Nóżki i piersi natrzeć solą z każdej strony. Włożyć do zamykanego pojemnika...
Z kociołka!