Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Dodać cukinię – jeśli używamy młodej, to nie trzeba jej obierać; starą, „jesienną” należy obrać.
Piec przez 45-50 minut w temp. 180-200 st. C na dużej blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia).
Można udekorować cukrem pudrem
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku na stole Ewy będzie królować cukinia. Nasza Prowadząca przygotuje...
Receptura sprzed lat, ale w nowej odsłonie...
Obowiązkowa na wielkanocnym stole!
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wlać oliwę. Bi ...
Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połów ...