Buraki ugotować w łupinach, wystudzić i obrać. Na talerzu położyć rukolę, na nią buraczki - pokrojone na cienkie jak pergamin plastry (na szatkownicy do ogórków).
Czosnek posiekać bardzo drobno lub przecisnąć przez praskę, rozetrzeć z solą. Dodać miód i kumin, wymieszać. Wlać ocet, następnie olej. Przyprawić pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać. Sos przelać na buraczki. Przykryć folią i schłodzić w lodówce (przez minimum 2 godziny).
Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Szynka świąteczna, carpaccio z buraczków i babka cud. Tuż przed Niedzielą...
Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...
Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...
Jajka wybić do miski. Roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem, dodać mleko. Lekko ubić ...
Na białkach i siemieniu lnianym!