Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki. Połowę kapeluszy wydrążyć. Wszystkie przełożyć na tackę, oprószyć solą i pieprzem.
Paprykę i kiełbasę pokroić w kostkę, wymieszać z serem startym na tarce o grubych oczkach i posiekanym ząbkiem czosnku. Serek wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowane farsze nałożyć do wydrążonych kapeluszy. Resztę posypać grubo posiekanym czosnkiem i skropić oliwą. Upiec na ruszcie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Długi weekend w „Ewa gotuje” to obowiązkowo potrawy z rusztu....
Genialna przystawka...
Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka...
Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę...
Przygotować farsz. Jajka ugotować na twardo. Grzyby podsmażyć, doprawić solą i pieprz ...