Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Guacamole

Opis przygotowania

Awokado rozkroić, usunąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ i pokroić na drobne kawałki. Przełożyć do miski, skropić sokiem z limonki. Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę, z chili usunąć pestki, dodać do awokado i wymieszać. Przyprawić solą do smaku, skropić oliwą i jeszcze raz wymieszać. Przełożyć do „miseczek”, które powstały po wydrążeniu miąższu z awokado.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 198
Ewa gotuje - odc. nr 198

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje meksykańską tortillę...

 

Podobne przepisy

Pasztet z grzybami

Mięso pokroić na mniejsze kawałki. W wysokim garnku przesmażyć najpierw podgardle - j ...

Ceviche z pstrąga

Latynoska przystawka z zawojską rybą;-)

Szpinak z truskawkami

Szpinak umyć i osuszyć. Rozrzucić...

Ziemniaki ze śmietaną

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, pokroić w talarki, posolić i połączyć ze śmie ...

Wróć do listy przepisów