Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ziemniaki pieczone w mundurkach

Opis przygotowania

Młode ziemniaki umyć, przekroić na pół. Ułożyć na blasze. Skropić oliwą. Oprószyć gruboziarnistą solą, przyprawić pieprzem i rozmarynem.

Obtoczyć w oliwie i przyprawach. Piec 30 minut w temp. 200 st. C (termoobieg).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 21
Ewa gotuje - odc. nr 21

Ponieważ w maju drugoklasiści przystępują do I Komunii Świętej, a w polskich...

 

Podobne przepisy

Masło czosnkowe

W moździerzu wymieszać...

Oliwki z anchois

Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka...

Pasta serowa z olejem i pestkami z dyni

Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...

Jabłka pieczone w cieście

Znakomite na śniadanie lub jako deser!

Wróć do listy przepisów