Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Rzodkiewki kiszone

Opis przygotowania

Rzodkiewki umyć i osuszyć. Włożyć do wyparzonego słoika. Dodać chrzan, czosnek, pieprz, kolendrę i ziele angielskie. Zalać przegotowaną, posoloną (1 łyżka na litr) i wystudzoną wodą. Dolać wody z ogórków. Przykryć spodeczkiem, obciążyć (np. kamieniem). Odstawić na 3 dni. Po tym czasie szczelnie zamknąć i przechowywać w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 394
Ewa gotuje - odc. nr 394

W ostatnim odcinku ramówki wiosennej zobaczymy jak przygotować zupę koperkową...

 

Podobne przepisy

Pak choi z patelni

Kapusta chińska na ciepło;-)

Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Sałatka Olivier

Nasza jarzynówka na rosyjską nutę...

Wróć do listy przepisów