Kapustę poszatkować. Brzoskwinie i cebulę pokroić w kostkę (cebulę drobno), melisę posiekać. Kapustę i cebulę włożyć do miski, wlać sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać.
Śmietanę połączyć z dżemem, dodać melisę i brzoskwinie, wlać na kapustę i delikatnie wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku: roladki z farszem marchewkowym, sałatka brzoskwioniowa,...
Marchewkę utrzeć na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i winne jabłko - też starte na ...
Sałaty poszarpać do miski. Dorzucić oliwki, kapary, pokrojone pomidory, jajka, pa ...
Sałaty poszarpać do miski. Dodać pokrojoną paprykę i przekrojone na pół pomidorki kok ...
Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką ...