Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałata z tuńczykiem i oliwkami

Opis przygotowania

Liście sałaty porwać do miski. Na sałacie, na środku, ułożyć cząstki pomidorów. Dookoła rozłożyć ogórki, pokrojone w dość dużą kostkę. Na pomidorach położyć cząstki łososia, na łososia dać kukurydzę.

Wokół ryby i kukurydzy zrobić wianuszek z pokrojonej w piórka cebuli, na brzegu ułożyć marchewkę, startą na tarce jarzynowej.

Całość udekorować oliwkami, skropić octem i oliwą, przyprawić odrobiną soli.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 204
Ewa gotuje - odc. nr 204

W "Ewa gotuje" ciąg dalszy kuchni hiszpańskiej. Tym razem Ewa Wachowicz...

 

Podobne przepisy

Pikle z cukinii

Zakręcone!

Lodowa z melonem

Sałatę umyć i poszarpać do miski...

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Surówka z marchewki i jabłka

Marchewkę utrzeć na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i winne jabłko - też starte na ...

Wróć do listy przepisów