Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z tuńczykiem

Opis przygotowania

Sałaty poszarpać do miski. Dorzucić oliwki, kapary, pokrojone pomidory, jajka, paprykę oraz tuńczyka.

Do octu dodać sól, następnie cukier, czosnek i musztardę. Cienkim strumyczkiem wlać oliwę.

Sałatkę wymieszać i zalać sosem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 81
Ewa gotuje - odc. nr 81

Tematem tego odcinka będzie dieta fitness. A co może być bardziej fitness,...

 

Podobne przepisy

Sałatka z kuskusem

Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut. Do ciepłej, ale już nie gorącej kaszy, dodać pokrojone w paski suszone pomidory...

Sałatka z buraków i papryki

Dodatek do drugiego dania...

Sałatka ryżowa z pieczonym indykiem

Z ananasem i papryką!

Lodowa z melonem

Sałatę umyć i poszarpać do miski...

Wróć do listy przepisów