Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z pesto

Opis przygotowania

Liście sałaty i radichio podrzeć, wrzucić do miski, dodać rukolę oraz wyczyszczoną i pokrojoną paprykę.

Do sosu pesto (najlepszy będzie z orzechów piniowych) dolać oliwę, łyżkę miodu i sok z cytryny, wymieszać. Dodać do sałatki (najlepiej tuż przed podaniem).

Na koniec posypać prażonymi orzeszkami pinii lub cedru. Kto chce, może doprawić do smaku solą i pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 4
Ewa gotuje - odc. nr 4

Ewa Wachowicz przygotuje pesto z różnych rodzajów orzechów. "Domowy sos...

 

Podobne przepisy

Sałatka z boczniakami i cheddarem

Mix ulubionych sałat, grzyby i ser;-)

Sałatka ziemniaczana z marynowanymi karczochami

Z sosem na bazie pietruszkowego pesto!

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Sałatka wiosenna

Warstwowa!

Wróć do listy przepisów