Rukolę opłukać, osuszyć, odciąć twarde końce, porwać na kawałki. Pomidory osączyć z oliwy, pokroić w paski.
Wekę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oliwie. Wrzucić pieczywo i zrobić grzanki. Do octu balsamicznego dodać sól, pieprz i cukier. Wymieszać. Połączyć z oliwą.
Rukolę wymieszać z suszonymi pomidorami, kaparami, orzeszkami pinii, parmezanem i grzankami. Tuż przed podaniem polać sosem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W związku z tym Ewa proponuje...
Kapustę poszatkować. Brzoskwinie i cebulę pokroić w kostkę (cebulę drobno), melisę po ...
Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut. Do ciepłej, ale już nie gorącej kaszy, dodać pokrojone w paski suszone pomidory...
Panom na pewno się spodoba!
Zakręcone!