Buraki ugotować, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz buraki. Wlać oliwę i ocet jabłkowy. Posłodzić. Przyprawić zielem angielskim, solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zakręcić i zapasteryzować w naczyniu z wrzątkiem (gotować przez 20 minut pod przykryciem, na dnie garnka umieścić ściereczkę) lub w piekarniku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych,...
Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...
Pierś z kurczaka posypać przyprawą curry i upiec na ruszcie (można to zrobić na patel ...
Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...
Rzodkiew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić na cienkie , dł ...