Żółtka utrzeć z cukrem, wmieszać mąkę, dolać mleko i mieszać, aż powstanie jednolita masa. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Utarte żółtka stopniowo i delikatnie wmieszać do piany.
Na patelni (najlepsza będzie o średnicy 24 cm) rozpuścić i podgrzać masło. Jak patelnia będzie gorąca wlać masę omletową, wyrównać i smażyć na małym ogniu - z obu stron, na złoty kolor.
Omlet przełożyć na talerz, na połowę dać roster śliwkowy, złożyć, posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym programie Ewa Wachowicz odwiedzi akademik przy Al. 29 Listopada w...
Awokado rozkroić, pozbawić pestki, miąższ wybrać łyżką, rozdrobnić widelcem. Połączyć ...
Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)
Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze s ...
Bardzo delikatny i... orzechowy!