Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ziemniaczki

Opis przygotowania

Masło rozpuścić na patelni. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Ciasteczka wrzucić do robota i zmiksować. Uważać jednak, by nie zrobić mączki – herbatniki powinny być pokruszone, lecz nie zmielone. Przesypać do miski. Dorzucić resztę sypkich składników – wiórki, drobno posiekane orzechy, cukier puder i kakao. Wymieszać, po czym wlać masło, czekoladę i rum. Dodać konfiturę, dzięki której ziemniaczki będą lekko kwaśne. Jeszcze raz dokładnie wymieszać. Z powstałej masy utoczyć kulki wielkości orzechów laskowych. Ziemniaczki obtoczyć w kokosie, włożyć do papilotek na muffinki i wstawić do lodówki na mniej więcej 30 minut. Przed podaniem można przełożyć na paterę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 265
Ewa gotuje - odc. nr 265

Po zimowej przerwie Ewa Wachowicz wraca na antenę Polsatu z premierowymi...

 

Podobne przepisy

Torcik z malinami

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier puder...

Gruszki w białym winie

Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyciśnięte połówki, przeciętą wzdłuż n ...

Sernik z bezą orzechową

A do tego masa budyniowa;-)

Leniuch

Na pierwszy rzut oka wygląda jak salami...

Wróć do listy przepisów