Masło zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym, cukrem pudrem i jajkiem. Połączyć z mąką wymieszaną z płatkami i proszkiem do pieczenia. Dodać żurawinę, orzechy i skórkę pomarańczową. Wyrobić ciasto, ewentualnie schłodzić w zamrażalniku (10 minut).
Z ciasta zrobić kulki wielkości orzecha włoskiego, położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę przycisnąć lekko dłonią lub widelcem. Piec przez 15-20 minut w temp. 150 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Sezon na szparagi w pełni, więc Ewa przygotuje krem z zielonych oraz szparagi...
Bez glutenu!
Masło rozpuścić w garnku (w żadnym wypadku nie powinno się zagotować). Wsypać cukier, ...
Cukier zalać w garnku winem i postawić na ogniu. Dodać przyprawy. Powoli odparować po ...
Mąkę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...