Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać masło, wysiekać. Gdy zrobi się kruszonka, dodać jajko i żółtko, dolać miód i śmietanę, dodać cukier puder, po czym zarobić ciasto.
Podzielić na trzy części. Pierwszą odłożyć, do drugiej dodać łyżkę kakao, do trzeciej kawę. Przełożyć do foremek i upiec na złoty kolor.
Przygotować masę jabłkową - jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przełożyć na patelnię, przesmażyć na maśle, przyprawić cynamonem, połączyć z galaretką cytrynową.
Po upieczeniu placki wystudzić i przełożyć masą jabłkową. Wierzch udekorować lukrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz zaprasza na nietypowy gulasz z indyczych wątróbek....
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem. Dodać żółtka i del ...
Z wina i płynnego miodu przygotować marynatę. Ananasa obrać, środek wyciąć, miąższ po ...
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, sól i skórkę z cytryny. Mąkę ...
Przykład na to, jak wykorzystać domowe przetwory...