Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placuszki z mąki kasztanowej

Opis przygotowania

Mąkę wsypać do miski. Dodać proszek do pieczenia, cukier puder i sól.

Jajka wybić do drugiej miski i dobrze zmiksować. Porcjami wsypać mąkę z dodatkami i wlać mleko. Zmiksować. Uperfumować pastą waniliową i jeszcze raz zmiksować.

Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim niewielkie placuszki (z obu stron).

Podawać od razu – z miodem i świeżymi owocami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 529
Ewa gotuje - odc. nr 529

Jedną z bardziej lubianych przez nas kuchni jest bez wątpienia kuchnia...

 

Podobne przepisy

Ciasto Maryla

Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Utrwalić...

Cannoli

Rurki z Sycylii;-)

Rogale świętomarcińskie

Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości mleka. Jajka utrzeć z cukrem i połączyć ze sto ...

Babeczki czekoladowe

Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę...

Wróć do listy przepisów