Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik z białą czekoladą

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Płatki zmiksować w robocie. Dorzucić posiekane orzechy. Wlać masło. Wymieszać i przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 26 cm). Ubić łyżką i wstawić do lodówki na ½ godziny.

Śmietankę podgrzać w rondelku. Wrzucić połamane na mniejsze kawałki czekolady, roztopić i lekko przestudzić.

Połowę sera i 3 żółtka przełożyć do robota. Uperfumować skórką otartą z cytryny. Wsypać łyżkę mąki ziemniaczanej, wlać połowę śmietanki z czekoladą i zmiksować. Przełożyć do miski. Dokładnie w ten sam sposób postąpić z drugą porcją składników. Do tak przygotowanej masy serowej dodać pianę ubitą z białek. Wymieszać.

Przelać na schłodzony spód.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piec przez godzinę i 10 minut nad kąpielą wodną (pod foremką umieścić blachę z wodą).

Po wystudzeniu udekorować owocami i miętą. Podawać z musem z mango.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 405
Ewa gotuje - odc. nr 405

Tym razem Ewa zaskoczy widzów nietypowym wykorzystaniem popularnych w naszej...

 

Podobne przepisy

Nugat orzechowy

Lekki deser na malinowym lustrze...

Rolada z gruszkami

Ozdobiona czekoladą!

Ciasteczka - pierożki

Drożdże posłodzić i odstawić. Mąkę wysiekać z masłem, dodać jajka, drożdże z cukrem ( ...

Ciasteczka wycinanki

Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesianą mąkę i jajko. W ...

Wróć do listy przepisów