Dojrzałe banany ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i na 30 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C (po 15 minutach odwrócić na drugą stronę).
Po upieczeniu banana przełożyć na talerz. Skórkę naciąć i rozchylić. Do środka wlać trochę likieru kawowego. Nałożyć gałkę lodów. Posypać pokrojonymi orzechami nerkowca i czekoladą. Udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać mąkę przes ...
Jajka utrzeć z cukrem pudrem. Stopniowo dodać pozostałe składniki - cały czas ucieraj ...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, wysiekać. Gdy zacznie przypominać krusz ...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...