Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Babeczki migdałowe z jagodami

Opis przygotowania

Masło przełożyć do rondelka, roztopić, lekko przypalić i odstawić.

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Porcjami wmieszać cukier puder. Wsypać mąkę tortową i migdałową (jeśli nie uda się jej kupić, wystarczy obrać i drobno zmielić migdały). Wlać przestudzone masło i zmiksować na niskich obrotach.

Foremki na babeczki wyłożyć papilotkami. Do każdej dać trochę jagód. Wlać ciasto (do 2/3 wysokości).

Piec przez ok. 30 minut w temp. 180 st. C (do suchego patyczka).

Po wyjęciu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 307
Ewa gotuje - odc. nr 307

Skończyły się wakacje, dzieciaki wracają do szkoły, a ja zapraszam na premierowe...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka piknikowe

Idealne do popołudniowej kawy lub na wypad za miasto...

Ciasto z masą ananasową

Biszkopt z kawą cappuccino!

Puszysty sernik z budyniem

Na oleju rzepakowym!

Migdałowa babka winna

Nie tylko na święta...

Wróć do listy przepisów