Ziemniaki ugotować, odcedzić i ostudzić. Rybę i szczypiorek drobno posiekać. Przełożyć do miski. Dodać przeciśnięte przez praskę kartofle oraz jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać – tak, aby uzyskać jednolitą masę. Uformować małe kotleciki (w trakcie lepienia warto zwilżać dłonie wodą). Obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na oleju – na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać na roszponce, z dipem w oddzielnym naczyniu. Składniki sosu wystarczy wymieszać i rozcieńczyć ciepłą wodą. Jeśli nie uda się dostać pikantnej papryczki chipotle, można zastąpić ją kawałkiem papryczki chili.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Nowy sezon programu rozpocznie się bardzo tradycyjnie, bowiem Ewa ugotuje...
Mięso umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem. Masło ...
Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...
Z dresingiem szałwiowym!
Przygotować marynatę. Do miseczki wlać whisky...