Na dużej patelni rozgrzać masło i wrzucić wątróbkę. Obsmażyć na ostrym ogniu ze wszystkich stron, zmniejszyć płomień, dodać cebulę pokrojoną w półplasterki, krótko podsmażyć i dodać jabłko pokrojone w ósemki.
Doprawić roztartym w dłoniach majerankiem, solą i pieprzem. Dusić jeszcze przez chwilę aż wątróbka będzie usmażona, a jabłko miękkie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku magazynu kulinarnego "Ewa gotuje" autorka tego programu,...
Jeść po krakowsku znaczy tyle, co smacznie i do syta!
Tradycyjna, polska potrawa nadziana typowo po włosku...
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni (laskowe i włoskie w piekarniku). Czosnek ...
Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...