Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Tagliatelle z sosem serowym

Opis przygotowania

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić chudy boczek pokrojony w niezbyt dużą kostkę. Gdy podsmaży się na złoty kolor, dodać posiekany czosnek. Razem podsmażać jeszcze przez chwilę, mając jednak baczenie, by się nie przypalił, bowiem jeśli zbrązowieje, nada potrawie goryczy. Następnie dorzucić pokrojone sery i podgrzewać na małym ogniu, aby się całkowicie rozpuściły.

Dodać śmietanę, wymieszać. Jeśli sos jest zbyt gęsty, rozcieńczyć mlekiem do właściwej konsystencji.
Makaron ugotować al dente i wrzucić na patelnię z sosem. Przełożyć na talerze. Tuż przed podaniem posypać tartym parmezanem i udekorować listkami bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 183
Ewa gotuje - odc. nr 183

Odcinek dla amatorów serów. Ewa przygotuje fondue z trzech rodzajów sera,...

 

Podobne przepisy

Łosoś w cieście francuskim

Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...

Zapiekanka w dyni

Z dyni odciąć górną część, środek wydrążyć. Posolić i wstawić na ok. 15 minut do piekarnika...

Jesiotr w śmietanie

Filety podzielić na kawałki mniej więcej wielkości plastra pomidora. Oprószyć solą i ...

Jagnięcina i karkówka z grilla

Solidna porcja mięsiwa...

Wróć do listy przepisów