Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sola w pomidorowo-serowej skórce

Opis przygotowania

W małej miseczce połączyć ze sobą roztopione masło, sok z cytryny i świeżo zmielony pieprz. Blachę piekarnikową wyłożyć folią aluminiową i cieniutko posmarować odrobiną płynnego masła. Na tak przygotowanej blaszce ułożyć ryby, po czym posmarować je maślano-cytrynową miksturą.

Pomidory i cebulę drobno pokroić, następnie wymieszać ze sobą, dodając koncentrat pomidorowy. Doprawić kolendrą, kminem rzymskim i tabasco. Pomidorową kołderkę równomiernie ułożyć na rybnych filetach. Na wierzch dać tarty ser żółty zmieszany z rozdrobnionym chlebem.

Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 15 minut (piec, aż ryba będzie miękka i da się ją łatwo dzielić widelcem).

Podawać z brukselką - ugotowaną „al dente", a następnie lekko podsmażoną w oliwie z dodatkiem czosnku i papryczki chili.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 89
Ewa gotuje - odc. nr 89

W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi rybę w chrupiącej pomidorowo-serowej...

 

Podobne przepisy

Bryzol ze stolicy

Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...

Świąteczna rolada z boczku

Z mięsem mielonym...

Wątróbka z rusztu

Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...

Okoń morski oraz schab z płyty

A do tego sałatka ziemniaczana;-)

Wróć do listy przepisów