Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pstrąg na parze

Opis przygotowania

Sprawione ryby natrzeć wewnątrz odrobiną soli. Do środka włożyć czosnek, koperek i po plasterku cytryny. Ugotować na parze (do wody dodać białe wino, ziele angielskie i liść laurowy).

Na talerzu udekorować cząstkami cytryny. Podawać z warzywami z sosem jogurtowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 72
Ewa gotuje - odc. nr 72

W tym wydaniu swojego autorskiego programu Ewa Wachowicz zdradzi swój kolejny...

 

Podobne przepisy

Gęś po staropolsku

Na 11 listopada tylko gęsina;-)

Warkocz francuski

Z kurczakiem, boczniakami i szpinakiem...

Przepiórki w boczku

Do zamykanego naczynia wlać wodę, dodać sól, wymieszać...

Schabowy z mortadeli

W miejsce schabu - mortadela lub ser... Do tego jajo i mamy PRL!

Wróć do listy przepisów