Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Klops z indyka

Opis przygotowania

Mięso mielone przełożyć do dużej miski. Kolendrę rozetrzeć w moździerzu. Wsypać do mięsa. Doprawić majerankiem, tymiankiem, kuminem, kurkumą, solą i pieprzem. Wybić jajka, przecisnąć czosnek. Wsypać kaszę. Wlać oliwę i dobrze wyrobić.

Masę porcjami przełożyć do keksówki (wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą). Dobrze ubić. Polać oliwą, wygładzić dłonią. Na wierzchu ułożyć gałązki rozmarynu.

Wstawić do piekarnika z funkcją pary (w zwykłym piekarniku trzeba umieścić na spodzie foremkę z wodą). Piec przez 1 ½ godziny w temp. 180 st. C.

Podawać na ciepło lub po wystudzeniu jako wędlinę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 537
Ewa gotuje - odc. nr 537

Kolejny program zacznie potrawa znad Sekwany – Ewa ugotuje zupę cebulową....

 

Podobne przepisy

Tarta tatin na warzywach

Bez mięsa i na opak...

Bigos

Kapustę kiszoną odcisnąć (sok zachować, może się przydać do dokwaszenia bigosu), posi ...

Gęsie nóżki

Nóżki natrzeć solą, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. ...

Szaszłyki wołowe

Wołowinę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Wróć do listy przepisów